Oplev smuk og følelsesfuld Opera i Hobro

Skrevet af Kirsten Hjarnø Mathiassen, khm@tkmf.dk

TEATERKREDSEN MARIAGERFJORD og HOBRO MUSIKFORENING har i samarbejde arrangeret en opera,- i Hobro for første gang. Verdis tragiske og romantiske opera RIGOLETTO opføres af operakompagniet GuidOpera på Mariagerfjord Gymnasium onsdag den 31. januar med ialt 7 operasangere og et levende orkester, som årvågent og smukt støtter sangerne.

Guido Paevatalu /instruktør/scenograf/Rigoletto, debuterede på Det Kgl. Teater i 1982, er operakompagniets ophavsmand og kunstneriske ildsjæl og formår med sin stemmes rige fylde at forløse Verdis mesterværk. Forestillingen får 5 stjerner i Nordjyske.

Handlingen er flyttet fra 1500-tallet til Berlusconis Italien,- bl.a. er Berlusconis Forza Italia omsat til Forza Opera på bagtæppet. Hertugen af Mantova er den velkendte italienske politiker og synges af en af Danmarks førende tenorer Niels Jørgen Riis, som bl.a. langer arien "La Donna e mobile" ud over scenekanten, - en arie, som alle kender og bliver medrevet af. Han opvarter alle kvinder i sine omgivelser og helst de rigtig unge. Rigoletto, som er hertugens spindoktor, har en uskyldig datter, Gilda ( synges af Camilla Illeborg), som han forgæves søger at beskytte. Endvidere medvirker operasangerne Anette Bod, Anders Jakobsson, Teit Kanstrup og Torleif Steinstø.

Scenerummet på Gymnasiet kan ikke rumme et stort ensemble, hvorfor kammeroperaens udfordring er en anden. Her fornemmer publikum energiudladningen fra sangere og musikere som et mere filmisk-dramatisk og mere intimt udtryk i modsætning til den store operascene, hvor afstanden er så stor, at man må bruge mere forenklede dramatiske udtryk.

Sparekassen Hobro Fonden har sponsoreret denne forestilling som byder på scenekunst i mesterklasse. Se mere på www.tkmf.dk

OperaRigoletto.jpg

 

Denne artikel er skrevet af Kirsten Hjarnø Mathiassen. Har du lyst til at skrive en artikel, så klik her. Alle kan være med.

HobroNET.dk drives på ulønnet frivillig basis i samarbejde med Villumsign,
som har givet os en gratis VillumCMS til formålet der gør arbejdet og tidsforbruget med siden minimal.