Affaldsindsamlingen 2018 i Mariagerfjord - Rekord Stor Deltagelse

Skrevet af Alan Phipps, 61990365

11 børnehaver og dagplejegrupper, 14 skoler, 17 foreninger/grupper og 5 spejder tropper var ude og samle skrald i naturen. I alt deltog 1.705 børn og voksne i den år- lige affaldsindsamling i Mariagerfjord. Det var en ny rekord for deltagelsen. Der blev indsamlet over 4000 kg affald - deriblandt mere end 3.000 dåser.

Danmarks Naturfredningsforening (DN) Mariagerfjord stod for indsamlingen, i samarbejde med kommunen, med støtte fra Grønt Råd. Det er glædeligt, at der år for år er så mange der vil være med, og rigtig godt at mange børn og unge er med til at holde kommunens dejlige naturren. En stor tak til alle, der deltog.

På landsbasis blev der indsamlet over 170 tons skrald, inklusive over 100.000 dåser. I alt var der ca. 200.000 tilmeldte deltagere til årets Affaldsindsamling. Heriblandt et meget højt antal skolebørn – ca. 140.000.

Det betyder, at årets indsamlere har samlet 18 ton affald mere end sidste år og 8.000 dåser mindre. Faldet i dåser glæder præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som siger: Ud af de indsamlede dåser stammer knap 77 procent fra grænsehandlen.
Grænsedåserne er et historisk problem for Danmarks natur og miljø. Danmarks Naturfred- ningsforening har derfor længe kæmpet for at få pant på dem. I Danmark har vi et fantastisk retursystem som gør, at 9 ud af 10 dåser med pant kommer retur.

Affaldsindsamling 2019 finder sted søndag d. 31. marts. Skoler og institutioner samler ind fra d. 25. til d. 29. marts. Vi håber endnu flere vil være med til at gøre Mariagerfjord til Danmarks reneste kommune.

Arden Skole 0a og 0b

 

Denne artikel er skrevet af Alan Phipps. Har du lyst til at skrive en artikel, så klik her. Alle kan være med.

HobroNET.dk drives på ulønnet frivillig basis i samarbejde med Villumsign,
som har givet os en gratis VillumCMS til formålet der gør arbejdet og tidsforbruget med siden minimal.